Planurile INTEL - Scoaterea promului telefon cu procesor Xeon

Dar fiti prea entuziasmati

telefon cu xeon

In cursul zilei de ieri ( 8.08 ),  Intel a anuntat ca va lansa prima statie de lucru calitate Xeon procesoare pentru laptop-uri. Compania nu este  "destul de pregatita pentru a dezvălui toate detaliile", dar nici inclusiv specificațiile exacte și TDP-urile chip-urilor, dar si data când vor fi disponibile, acum stim ca ele vor fi bazate pe aceeasi arhitectura Skylake de ultima generatie de chip-uri care este in prezent folosita doar la desktop-uri. Cea pe care Intel a prezentat la inceputul acestei saptamani. Familia v5 Xeon E3-1500M sprijină, de asemenea aceleasi caracteristici de ultima generatie ca omologii săi de birou, inclusiv memoria ECC (codul de corectare a erorilor) și caracteristicii vPro de management al resurselor.


Intr-un comunicat de presă Intel spune că fiecare stație de lucru care va contine un procesor din familia Xeon va include Thunderbolt 3 și, prin urmare, porturi USB de tip C, care susțin complet USB 3.1. Thunderbolt 3 este disponibil pentru utilizatori pe chip-urile Skylake, dar este nevoie de un suport extern de tip Thunderbolt controler. Fie Intel a copt în chipset-ul mobil Xeon, a sau folosind controlerul extern este obligatorie dacă folosiți procesoare Xeon.


Aceste chip-uri Xeon sunt extrem de interesante, dar nu vă așteptați să strângeți desktop-ul PC octa-core într-un laptop încă.

"Navele" Intel sunt formate din două tipuri de bază de procesoare Xeon, fammiliile E5 și E7. Sunt bazate in special pe optimizat. Poti lua în considerare diferitele chip-uri Haswell-E, care au venit mai târziu decât standardul chip-urile de consum Haswell, dar a adaugat caracterde lux cum ar fi suport DDR4 și picaturilor de nuclee CPU (totul, de la six-core pe i7 la 18-core pe procesoarele XEON). Familia E3 include suport pentru ECC RAM și gestionare caracteristici, dar se bazează pe aceeasi arhitectura ca chip-urile de consum curent (prin urmare, Skylake) și au depasit istoricul de 4 nuclee pe procesor.

Deci, în timp ce fanii ar putea fi incantati de perspectiva Xeons Mobile, cele în speranța de a merge dincolo de patru nuclee într-un laptop ar trebui sa calmeze așteptările lor. Este posibil ca Intel sa integreze șase sau opt-core chip-uri pe telefoanele care vor urma sa aiba noua tehnologie mobile Skylake la baza, dar aceste chip-uri tind să aibă cerințe de alimentare și răcire, care sunt dificil de îndeplinit, din cauza spatiului mic pe care il ofera interiorul actualelor telefoane mobile.

Sursa: ARSTECHNICA